Incompetente mensen vormen een groeiend probleem

nov 12

“Het was zo’n aardige man”, zei de bejaarde mevrouw na een keukentafelgesprek. Belangrijk werk, want in zo’n keukentafelgesprek bepaalt de WMO-consulent welke ondersteuning iemand krijgt. Maar, vertelde een collega-manager van een andere gemeente mij, ik moest die aardige man wel wegsturen. Hij was inderdaad vriendelijk en innemend, maar ongeschikt voor dit werk. Hij maakte heel veel fouten, mensen kregen niet wat ze nodig hadden. Soms kende hij mensen iets toe wat ze wél nodig hadden, maar kwam het niet verder dan zijn schrijfblok. Gelukkig vond de weggestuurde medewerker weer snel andere plek, met precies hetzelfde werk. Hoezo ‘Gelukkig’? Mijn collega-manager had navraag gedaan bij gemeenten waar deze man weer aan het werk was gegaan. Er is gebrek aan personeel. Het was voor hem dus niet moeilijk om weer nieuw werk te vinden, maar helaas ging dat ook niet goed. Binnen twee jaar was hij bij twee andere gemeenten aan het werk geweest, en beide keren liep dit op een teleurstelling uit. Referenties bij eerdere werkgevers waren overigens nooit opgevraagd.

Het voorbeeld van mijn collega staat niet op zichzelf. Ik ken zelf ook zo’n situatie, waar na een afscheid de medewerker binnen een week weer elders aan de slag ging. En na enkele maanden weer werd weggestuurd. Er is zelfs een merkwaardig toeval. Zowel deze medewerker als die van mijn collega werken nu bij een detacheringsbureau. Ze kunnen nog vele gemeenten ‘verslijten’.

Ik moest hieraan denken toen ik een naaste bezocht in het ziekenhuis. Na vier bezoeken hield ik ermee op om het personeel te groeten. Ik zag steeds andere gezichten en realiseerde me dat het zinloos was om te proberen om te investeren in een relatie met deze mensen. Dat leken ze zelf ook te denken, als ze de deur opendeden keken ze nauwelijks op van hun laptop.

Het personeelstekort. Het maakt dat specialisten liever hun zakken vullen dan zich aan patiënten binden, dat professionals nomaden worden en dat ongeschikte personen belangrijk werk blijven doen. Wie durft er een verpleegster de laan uit te sturen? Een bouwvakker? Een ICT-er? Of een leraar? Het maakt niet uit, morgen zijn ze weer elders aan de slag, om daar dezelfde schade aan te richten.

Een ander personeelsmanagement is nodig. Niet alleen gericht op het werven van geschikte mensen, maar ook op het buiten de deur houden of wegsturen van incompetente mensen. Daar is moed voor nodig.

Gek, eigenlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *