Kapot maken wat (je) lief is

mei 20

Als ik mijn werk goed heb gedaan herkennen alle spelers zich in mijn nieuwe boek Baat het niet dan schaadt het wel. Het denkwerk begon toen ik met één van mijn eigen kinderen in ‘mijn werk’ terecht kwam. Niet alleen bleken papier en praktijk nogal van elkaar te verschillen, maar een aantal zaken die ik als manager altijd logisch had gevonden bleken ineens een stuk minder normaal.

En ja, er zijn verschillende spelers. Het persbericht van mijn uitgever zegt hierover: “De kansen liggen voor het oprapen, maar de oplossingen liggen bij verschillende organisaties en verschillende personen die liever met elkaar in debat gaan dan dat ze er samen uitkomen. De ministers van OCW en VWS doen inmiddels hun best om het tij te keren. Er komt beter beleid, beloven ze, maar volgens Iedema gaat dat er alleen maar toe leiden dat nóg meer kinderen de jeugdzorg in verdwijnen. Iedema: “Het trekt nog meer aandacht naar het systeem, terwijl dat niet het kernprobleem is. De mensen die écht in actie moeten komen, kunnen dankzij dat systeem de handen in hun zakken houden.”

Hierin schuilt een dilemma dat relevant is voor iedere manager. Je handen jeuken, je hebt de drive om te interveniëren. Ik wens je dan een stemmetje toe dat vraagt: “wordt het er ook beter van?”

Vaak niet.

Tijdens het schrijven voelde ik me een ‘Undercover Boss’, die tot zijn verwondering ervaart hoe het écht werkt. Maar anders dan in het TV-programma zag ik een onoplosbaar probleem. Het was moeder Mariska die mij hier als eerste op wees. Zij vertelde mij over de problemen met haar zoon, waar zij uiteindelijk zelf een oplossing voor vond. Met een school had ze heel wat doorstaan. Wat haar het meeste dwars zat? Die school had geen leerbehoefte, zag geen enkele tekortkoming in het eigen optreden. Waar geen leerbehoefte is ontwikkelt zich ook niets.

En hier zit het dilemma waarmee ik achterbleef nadat ik de negen sleutels van Wouter Hart toepaste. Hoe laat je mensen zelf hun oplossing verzinnen als zij het probleem niet zien? Of stiekem niet willen zien? Want niet veranderen, dat loont.

Stagnatie, dat is wat interventies kunnen veroorzaken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *